Gå til hovedindhold

Redaktøren anbefaler: Et år til det åbner

Der er et år til den nye lufthavn åbner i Nuuk. AG har besøgt lufthavnsbyggeriet, hvor projektdirektøren Aviaaja Karlshøj Knudsen fortæller om, hvor langt de er kommet.

Så er det slut: Trist dag på tapperiet

Det er slut med klirrende øl- og sodavandsflasker, der danser hen ad transportbåndet på tapperiet Nuuk Imeq. I dag blev de sidste flasker aftappet.

Indgår partnerskab om råstoffer med EU

EU og Grønland har indgået en aftale om et partnerskab om bæredygtige værdikæder for råstoffer.

Ekspert: Jeg kender ikke til råstofprojekter, der er kommet lokalbefolkninger til gavn

Afrika har ligesom Grønland nogle af verdens største forekomster af kritiske mineraler, der er afgørende for den grønne omstilling. Men presset fra de udenlandske selskaber er enorm og samtidig er styret mange steder korrupt. Det går ud over lokalbefolkning og miljø, siger ekspert.

Helikopter-udfordring i nord er løst

Air Greenlands H155-helikopter i Upernavik, der var ude af drift den 28. og 29. november på grund af tekniske problemer, er nu klar til at flyve igen.

Avannaa-selskab får ny formand

Avannaa Kommunia har skiftet ud i bestyrelsen i dets byudviklingsselskab.

GE-opråb: Dialogmøde om RAL efterlyses

Grønlands Erhverv mener, at politikerne må ind i kampen og tage en dialog med erhvervslivet om Royal Arctic Line, der er en del af den kritiske infrastruktur for Grønland.

Fiskeriaftale for millioner indgået med EU

EU's kvote på hellefisk og rejer i Vestgrønland sænkes, men tilgengæld tilbydes EU 300 tons rejer i Østgrønland.

Rapport: For mange unge står uden arbejde

Alt for mange unge kommer ikke i gang med en uddannelse og bliver derfor ikke aktive på arbejdsmarkedet. Dette er et stort problem, fastslår en ny 51 sider lang rapport om det grønlandske arbejdsmarked.

RAL: Atlantskib ændrer anløbsdag i Nuuk

Det er delvist lykkedes Royal Arctic Line at imødekomme detailhandelens ønske om, at atlantskibet anløber havnen i Nuuk tidligere på ugen, så butikkerne er sikret friske varer til weekendens handel.

GE: RAL-prisstigning får konsekvenser

Grønlands Erhverv advarer om, at Royal Arctic Lines bebudede prisstigning på godsfragten vil få konsekvenser på kort og langt sigt.

Usikkerhed om Ilulissat-åbning

Mens Kalaallit Airports glæder sig over at kunne sætte en åbningsdato for den endelige indvielse af lufthavnen i Nuuk, er lufthavnsselskabet usikker på, hvornår champagnepropperne kan springe i Ilulissat.