Gå til hovedindhold

Kujalleq: Se hvad dine skattepenge går til

Kommune Kujalleq opererer med et overskud på næste års budget på godt 14 millioner kroner, selv om man sænker skatteprocenten fra 28 til 27 procent.

Qeqertalik: Flere penge til borgerne

Kommune Qeqertalik-borgere vil næste år få en økonomisk håndsrækning i form af en skattelettelse.

Fiskerilov: Nu er omstridt lovforslag sendt i høring

Naalakkersuisoq for fiskeri- og fangst, Kim Kielsen (S), har lovet at forslaget til en ny fiskerilov skal i høring senest i november. Nu ved månedens udgang har departementet offentliggjort og sendt forslaget til høring. Målet er, at forslaget skal til behandling hos Inatsisartut under forårssamlingen 2024.

Budget for 2024 klar i Avannaata Kommunia

Budgettet for 2024 kræver en fortsat stram styring af alle udgiftsposter – herunder også lønninger, hvor der i 2024 vil ske yderligere reduktion af personalet ved eksempelvis naturlig afgang, lyder det fra kommunen.

GE-opråb: Dialogmøde om RAL efterlyses

Grønlands Erhverv mener, at politikerne må ind i kampen og tage en dialog med erhvervslivet om Royal Arctic Line, der er en del af den kritiske infrastruktur for Grønland.

Fiskeriaftale for millioner indgået med EU

EU's kvote på hellefisk og rejer i Vestgrønland sænkes, men tilgengæld tilbydes EU 300 tons rejer i Østgrønland.

Rapport: For mange unge står uden arbejde

Alt for mange unge kommer ikke i gang med en uddannelse og bliver derfor ikke aktive på arbejdsmarkedet. Dette er et stort problem, fastslår en ny 51 sider lang rapport om det grønlandske arbejdsmarked.

Qeqqata Kommunia: Stigende udgifter på socialområdet præger budget

I Qeqqata Kommunia har kommunalbestyrelsen godkendt bugettet for 2024 samt overslagsårene frem til 2027. De stigende udgifter på socialområdet presser budgettet, dog forventer kommunen et overskud på 40,5 millioner kroner.

GE: RAL-prisstigning får konsekvenser

Grønlands Erhverv advarer om, at Royal Arctic Lines bebudede prisstigning på godsfragten vil få konsekvenser på kort og langt sigt.

Erik Jensen (S): Opgør med sorte markeder er bydende nødvendig

- Boligspekulanter, sort arbejdskraft og sort marked har kronede tider og tjener styrtende med sorte penge, mens det officielle Grønland forsøger at få budgetterne til at hænge sammen i forsøget på at bevare velfærden, siger Naalakkersuisoq for finanser og skatter, Erik Jensen.

Aki om finanslov: Stærke initiativer

Ifølge Siumuts folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam har man sikret ni initiativer i den danske finanslovsaftale for 2024.

IA om finanslov: Vi har prioriteret tryghed

Inuit Ataqatigiit er særdeles tilfredse med den finanslovsaftale, som netop er præsenteret i Danmark, og hvor man har aftalt, hvad de 120 millioner kroner i Nordatlantpuljen skal gå til.